Connect with us

Tech

Future of Business Technology: ga mee op de data- en AI-reis van CIO’s

Published

on

De sprekers en panelleden delen onder andere hun data- en AI journey, maar gaan ook in op andere uitdagingen op gebieden zoals IT, innovatie en digitalisering. Het Future of Business Technology-event is gratis toegankelijk voor IT-(mede-)beslissers.

Demystificatie AI

In haar openingspresentatie gaat Jet de Ranitz (voorzitter Raad van Bestuur, SURF) AI demystificeren om te doorgronden welke strategie richting AI het beste is. Want hoe houden we oog op publieke waarden als privacy en security in tijden van AI? Of zorgen dat we niet in ons enthousiasme massaal onze autonomie opgeven door richting een nieuwe AI vendor lock-in te rennen.

Lennert L’Amie, CIO van Schiphol Group, duikt dieper in hoe de luchthaven innoveert door data & AI in te zetten in de digitale transformatie naar een autonome luchthaven. Hij licht de visie van Schiphol toe, schetst het innovatieproces en geeft praktijkvoorbeelden uit de dagelijkse operatie van de luchthaven.

Nieuwe goud

Ook voor een logistiek dienstverlener zoals de Nederlandse Spoorwegen is data het nieuwe goud. Voor de dagelijkse loop van treinen is logistieke sturing onmisbaar. Welke essentiële rol spelen data en AI in onze dienstregeling? Hierin neemt Hessel Dikkers als CIO van de NS de bezoekers van het Future of Business Technology-event graag mee.

In zijn afsluitende keynote geeft Arjen de Graaf, CIO van de Nederlandsche Bank, inzicht in de digitale transformatie van DNB. Hoe adaptief zijn en blijven geen sinecure is, maar denkkracht en zweet kost, soms gedoe geeft, maar ook veel energie oplevert. Hoe standaardisatie, data en technische vernieuwing zoals AI centraal staat en dat we dit altijd in verbinding met de business doen. Want technologie is geen doel op zich, maar een middel om onze kerntaken beter uit te kunnen voeren. Nu en in de toekomst.

Belang samenwerking

In een paneldiscussie gaan onder meer Hawre Rahimi (voormalig VVD Tweede Kamerlid en woordvoerder digitale zaken), Lieke Hamers (CTO Dell) en Lennert L’Amie in op het belang van samenwerking tussen de publieke en private sector om succesvolle innovatie op gebieden zoals – en met hulp van – AI te stimuleren. Hoe kunnen politiek en overheid deze samenwerking faciliteren, waar staat wetgeving wetenschap en bedrijfsleven juist in de weg?

Meer weten over het Future of Business Technology-evenement? Klik hier, ook om je te registreren.

Continue Reading