Connect with us

Bussiness

Impact AI op digitalisering en innovatie centraal tijdens Future of…

Published

on

In de verzamelbrief worden de verschillende thema’s rond digitalisering gebundeld om een beeld te geven van de positie van Nederland. Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor de snelle ontwikkelingen op het gebied van AI, in het kader waarvan de overheid eind januari de Overheidsbrede visie op Generatieve AI publiceerde. Andere onderwerpen in de verzamelbrief betroffen onder meer het hanteren van open standaarden als overheid, meer eregie van burgers over hun eigen digitale gegevens, en tools om bedreigingen zoals ransomware en datadiefstal tegen te gaan.

Uitdagingen en ambities

Vier CIO’s van DNB, NS, Schiphol en SURF gaan dieper in op deze en vele andere uitdagingen én ambities tijdens het Future of Business Technology-event op dinsdagmiddag 23 april in Rijswijk.

  • In haar openingspresentatie gaat Jet de Ranitz (voorzitter Raad van Bestuur, SURF) AI demystificeren om te doorgronden welke strategie richting AI het beste is.
  • Lennert L’Amie, CIO van Schiphol Group, duikt dieper in hoe de luchthaven innoveert door data & AI in te zetten in de digitale transformatie naar een autonome luchthaven.
  • Ook voor een logistiek dienstverlener zoals de Nederlandse Spoorwegen is data het nieuwe goud. Hoe, dat vertelt CIO Hessel Dikkers.
  • In zijn afsluitende keynote geeft Arjen de Graaf, CIO van de Nederlandsche Bank, inzicht in de digitale transformatie van DNB.

Lees er hier meer over, en benut de laatste kans om u in te schrijven. Zien we u morgen in De Loods in Rijswijk?

Continue Reading