Connect with us

Basketball

Kaartverkoop basketbalwedstrijd Nederland – België (m) van start

Published

on

Op zondag 23 juni oefenen de Orange Lions tegen buurland België. Jij kunt daar bij zijn, want de kaartverkoop is vanaf nu live.

Datum: 23 juni, 15.00 uur
Locatie: Sportcampus Zuiderpark, Den Haag

Koop hier je kaarten

Het is de tweede keer binnen een jaar tijd dat Nederland tegen de Belgen speelt. In het pre-kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen troffen de ploegen elkaar afgelopen zomer ook al. Nederland won toen met 78-76 in wat met name voor onze big guys een sterke pot was. Jesse Edwards eindigde toen met 16 punten, Emmanuel Nzekwesi had er 14.

Dit keer is het een oefenwedstrijd, maar dat maakt de pot niet onbelangrijk. Nederland bereidt zich voor op Tsjechië in het tweede kwalificatie window voor het Europees Kampioenschap, later dit jaar.

Het team dat op 23 juni op het veld staat zal er ongetwijfeld anders uitzien. Verschillende jongens zitten dan hopelijk nog in Amerika om een plaatsje bij een NBA zomerteam te vinden, of omdat ze kans maken een paar dagen later gedraft te worden.

De selectie van coach Arik Shivek is nog onbekend, maar er is een behoorlijke kans dat hij ‘gewoon’ op veteranen als Yannick Franke, Keye van der Vuurst de Vries en Charlon Kloof kan rekenen. En wat te denken van Yannick Kraag (foto hierboven), die een super indrukwekkende eerste helft tegen topland Griekenland speelde? Kan Yannick nog een keer laten zien waarom er NBA scouts, specifiek voor hem, op de tribune zaten bij de laatste interland?

Koop hier je kaarten

Continue Reading