Connect with us

World

Liberty Global bezit 93,23% van de aandelen in Telenet

Published

on

Liberty Global bezit vanaf 26 juli, samen met de aandelen die Telenet in eigen handen heeft, 93,23 procent van de aandelen van de Belgische telecomgroep. Daarmee komt de internationale groep niet aan de voorwaarde om samen met Telenet minstens 95 procent van de aandelen te bezitten.

Vertrek van de beurs

Op 21 maart had Liberty zijn plan bekendgemaakt om Telenet van de beurs te halen. Het stelde toen een bod van 22 euro per aandeel in het vooruitzicht. Begin juni bleek dat het eigenlijke bod een euro per aandeel lager ligt. Het bod van 21 euro betekent dat Liberty meer dan 880 miljoen euro over had voor de 37,70 procent publieke aandelen van Telenet. Aandeelhouders konden vervolgens ingaan op het bod.

Liberty mikte, samen met de aandelen die Telenet in eigen handen heeft, op minstens 95 procent van de aandelen. Na een eerste aankoopronde zal Liberty Global in totaal 93,23 procent van de aandelen rechtstreeks of onrechtstreeks in handen hebben. Het bod voor de overige aandelen wordt heropend op 24 augustus om 9 uur. Aandeelhouders hebben nog tot woensdag 13 september de tijd om in te gaan op het bod.

In samenwerking met Data News

Continue Reading