Connect with us

World

Maar liefst vijf Nederlanders wereldwijd vertegenwoordigd bij World Cup of Darts

Published

on

Eind juni mogen niet alleen de voetballers, maar ook de darters hun land vertegenwoordigen bij de World Cup of Darts. Namens Nederland doen Michael van Gerwen en Danny Noppert mee, maar zij zijn niet de enige Nederlanders die deelnemen aan het toernooi. Maar liefst drie andere Nederlanders spelen namens een ander land.

Jeffrey de Graaf, Cor Dekker en Jules van Dongen zijn in Nederland geboren, maar vertegenwoordigen respectievelijk Zweden, Noorwegen en de Verenigde Staten in Frankfurt. De Graaf dart sinds 2023 onder de Zweedse vlag. Hij werd in 1990 geboren in de Nederlandse gemeente Den Helder. In 2018 verhuisde De Graaf echter naar Zweden omdat zijn vriendin afkomstig is uit het Scandinavische land. De Graaf, die op het voorbije wereldkampioenschap verrassend de derde ronde haalde, gaat een team vormen met Oskar Lukasiak.

Van Dongen krijgt nieuwe teamgenoot bij Amerika

Van Dongen zal voor het derde opeenvolgende jaar de typische Amerikaanse Stars and Stripes op zijn shirt dragen. ‘The Dutch Dragon’ is al ruim tien jaar woonachtig in de Verenigde Staten en dart al enkele jaren onder de Amerikaanse vlag. Van Dongen heeft in de loop der jaren nog geen vaste teammaat gekregen. Na zijn debuut in 2022 met Danny Baggish, kreeg hij vorig jaar Leonard Gates naast zich. Dit jaar zal Danny Lauby samen met Van Dongen spelen.

Dekker maakt na acht jaar zijn terugkeer op de World Cup of Darts. Hij maakte in 2016 zijn debuut met Noorwegen op het landentoernooi. Samen met Robert Wagner werd toen in de eerste ronde met 5-2 gewonnen van Gibraltar. De World Cup of Darts begint op 27 juni en de finale wordt gespeeld op 30 juni.

Continue Reading