Connect with us

Basketball

Marketing: Samsung en Nederlandse Basketball Bond sluiten partnership in aanloop naar Parijs

Published

on

28-02-2024 (15:59) – Marketing

Het basketball in Nederland bloeit: Het is de snelst groeiende sport van Nederland en de elf medailles op EK’s en WK’s in de afgelopen twee jaar laten zien dat ook prestaties meegroeien. Om de sport naar een nog hoger niveau te tillen, gaan Samsung en de Nederlandse Basketball Bond (NBB) een 3-jarig partnership aan.

Hoewel Samsung als sponsor basketball in zijn geheel support, zal de focus in aanloop naar de Olympische Zomerspelen van 2024 op 3×3-basketball komen te liggen.

“Samsung staat voor grensverleggende innovatie en vooruitgang,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences van Samsung Nederland. “Daarbij willen we onszelf als merk altijd uit blijven dagen. Basketball, en met name 3×3, is een innoverende sport en dat sluit goed aan bij ons streven naar nieuwe ontwikkelingen. Dit partnership weerspiegelt onze toewijding aan innovatie en technologie, en door de lange duur kunnen we ook echt impact maken. We zijn dan ook bijzonder trots dat we de Nederlandse 3×3-basketballteams mogen ondersteunen in aantocht naar Parijs 2024.”

Urban teamsport

3×3-basketball is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de nummer één urban-teamsport in de wereld. De afwijkende regels van dit straatbasketball zorgen voor een spectaculair en innovatief spel. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er bij 3×3 basketball door twee teams van drie spelers tegen elkaar gespeeld. Wedstrijden duren tien minuten of totdat een team 21 punten heeft behaald. In deze fast & furious Olympische sport draait alles om teamwork, flexibiliteit en snelle beslissingen kunnen nemen.

Op naar de Olympische Spelen

De Nederlandse 3×3-basketballteams hebben meerdere kansen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs. Terwijl de mannen minstens twee kansen hebben, mogen de vrouwen als Europees kampioen aan drie kwalificatietoernooien meedoen. Het eerste Olympisch Kwalificatie Toernooi staat gepland in april.

The Road to Paris loopt via Instagram en TikTok

In aanloop naar de Olympische spelen zijn op Instagram en TikTok alle avonturen van de ploegen te volgen. Alle content die op de pagina Road to Paris te volgen is, wordt bovendien in nauwe samenwerking met de spelers gemaakt. Ook de video waarin Samsung als partner welkom wordt geheten, kwam samen met de 3×3 spelers tot stand. Zelfs tot de voice-over aan toe: die is van sterspeler Worthy de Jong. 

Continue Reading