Connect with us

Shopping

Overnemer gevonden voor The Body Shop België

Published

on

De activiteiten van The Body Shop in België, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk worden overgenomen door Alma24, een Duits bedrijf dat nauw verbonden is met de eigenaar van Aurelius Group. Vandaag staat er een vergadering gepland met de uitbaters van de Belgische vestigingen om de balans op te maken van de situatie in ons land.

The Body Shop kondigde vorige week aan dat “een meerderheid van zijn Europese markten” zou worden overgenomen door een “internationaal familiekantoor”. Vandaag blijkt dat er slechts vier markten worden overgenomen door dit “familiekantoor”, waarvan we nu de naam kennen. Het gaat om Alma 24, een vennootschap opgericht op 25 januari 2024 in Londen. De vier betrokken markten zijn België, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk. Volgens LSA en The Guardian zijn er nauwe banden tussen Aurelius, eigenaar van The Body Shop, en Friederich Trautwein, hoofd van Alma24. In Duitsland is The Body Shop al onder curatele gesteld. Dat zou ook het geval zijn voor The Body Shop in België, waar er waarschijnlijk nog een grote reorganisatie zal volgen. Wat de concrete gevolgen van deze overname zijn voor de Belgische activiteiten zal later vandaag blijken. Er staat immers een vergadering gepland met de uitbaters van de Belgische vestigingen. Toch is de socialistische vakbond er niet helemaal gerust in. “We weten niet of het faillissement alsnog volgt, of de werknemers eind deze maand hun loon nog krijgen, en of er een soort van doorstart komt”, vertelt Louis Salvi van de socialistische vakbond aan de Gazet van Antwerpen. Al blijkt wel dat de meeste werknemers al op zoek zijn naar ander werk.

Wat met Frankrijk en Nederland?

Hoe het zit met de activiteiten van The Body Shop in Frankrijk of Nederland is voorlopig nog niet duidelijk. De winkels zijn nog steeds niet overgenomen en de ketens worden niet langer bevoorraad door het Britse moederbedrijf in het Verenigd Koninkrijk. De Franse website van The Body Shop is daarom ook tijdelijk niet meer toegankelijk. Wordt vervolgd.

Continue Reading