Connect with us

Fitness

Samsung & Basic-Fit slaan handen ineen om Nederland en België gezonder te maken

Published

on

Squatten nooit meer saai dankzij de gamified workout van Samsung in geselecteerde Basic-Fit clubs

 

Samsung Electronics Benelux en Basic-Fit gaan een opvallende samenwerking aan om jonge sporters te inspireren nog gezonder in het leven te staan. Sportievelingen kunnen straks in de Basic-Fit een gamified work-out doen met de Samsungs Galaxy Space Squat. Voor deze campagne, die negen maanden duurt werd er na een pitch gekozen om met Cheil Benelux samen te werken.

 

Hoe kunnen we leden van Basic-Fit op een vernieuwende manier extra aan het sporten krijgen en hen tegelijkertijd de innovatieve technologieën van Samsung doen leren kennen? Creative agency Cheil Benelux wam met een innovatief concept: een rondreizende in-store workout experience die squattende sporters uitdaagt in een interactieve game, en dit op 36 locaties in België en Nederland.

 

 

Dagelijks sportief leven

 

Gen-Z houdt van Basic-Fit. Een groot gedeelte van de Basic-Fit bestaat uit jonge sporters. Met inmiddels meer dan 1500 vestigingen in heel Europa. Basic-Fit wil van “fit je basic maken” door onderdeel te zijn van de dagelijkste routine van jongeren. Ook Samsung maakt deel uit van het dagelijkse leven van de nieuwe generatie sporters: het aantal stappen checken op je Galaxy smartphone, je hartslag meten met een Galaxy watch, je work-out playlist beluisteren met je Galaxy buds, met deze Samsung devices gaat dat allemaal vlot en gemakkelijk.

 

 

Gamified workout

 

Basic-Fit zette al stappen naar meer gamified workouts, waarbij sporters steeds uitgedaagd blijven. De innovaties van Samsung gaan daar de komende tijd een belangrijke rol in spelen. Doe je Galaxy Watch6 om, ga onder die halter staan en squat je weg met een virtueel Galaxy Spaceship langs een level vol obstakels en uitdagingen. De sport- en body features op de smart watch helpen je zeker om intensiever en efficiënter te trainen. Vergeet ook je vrienden niet te challengen om samen die spieren te doen branden! Alle prestaties zijn te volgen en te sharen op de schermen in de clubs, in de Basic-Fit app en op social media. En wie weet, win je wel een nieuwe Galaxy Watch6!

 

 

Maurice Ridder, Head of Retail Media | Basic-Fit

 

Wij zijn heel blij met deze samenwerking. We voelden vanaf moment één dat we al onze touchpoints kunnen combineren en we elkaar kunnen helpen onze doelen te behalen. Samsung heeft de primeur om bij ons de eerste in-club activaties te verzorgen. Cheil Benelux creëerde naast deze activatie een campagne waarbij Samsung op een hele natuurlijke wijze aanwezig is op onze schermen, socials, audio en in de Basic-Fit app en dat voor alle clubs in Nederland & België!”

 

 

Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences | Samsung Electronics Nederland

 

Samsung zet technologie in om ieders leven eenvoudiger te maken. Dat doen we door volop in te zetten op innovatie, ook binnen de sportwereld. We hebben onze sporen al verdiend bij Olympische sporters die dankzij onze innovaties beter presteerden. Ook deze zomer zetten we onze schouders onder de Olympische Spelen in Parijs als een van de hoofdsponsors. Met deze dynamische, virtuele squat challenge geven we vanaf juli een hele nieuwe generatie sporters de kans onze producten te leren kennen en zo nog beter en gezonder in het leven te staan. Daar is Basic-Fit de uitgelezen partner voor.”

Continue Reading