Connect with us

Horoscope

SBS Nieuwsflits: het nieuws van woensdag 22 mei

Published

on

Een Britse man is overleden en meer dan 20 passagiers raakten gewond toen een vlucht van Singapore Airlines vanuit Londen te maken kreeg met ernstige turbulentie. Het toestel moest daardoor gedwongen een noodlanding maken op een luchthaven in Bangkok. De Boeing 777-300ER had in totaal 211 passagiers en 18 bemanningsleden aan boord.
Australië en Bangladesh hebben aangekondigd dat ze samen gaan werken om de handel tussen beide landen uit te breiden. Ook op gebieden zoals veiligheid en de Rohingya-vluchtelingencrisis zal er meer worden samengewerkt.
Het Northern Territory heeft nieuwe wetten aangenomen waardoor het gemakkelijk wordt om een avondklok in te voeren. De regering zegt dat dit de misdaad en het asociaal gedrag zal terugdringen. Maar er is kritiek geuit door Indigenous rechtsinstanties, die geloven dat de wetten disproportioneel gericht zullen zijn op Aboriginals.
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft scherpe kritiek geuit op de hoofdaanklager van het I-C-C, nadat die had laten weten dat hij wil dat arrestatiebevelen worden uitgevaardigd voor de leiders van Israël en Hamas. In een verklaring zei hij dat hij voldoende bewijs heeft om hen te vervolgen voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid in de oorlog tussen Israël en Gaza. Ondertussen zijn Israëlische troepen dieper Jabalia in het noorden van Gaza binnengedrongen. Hierbij zou volgens de lokale bevolking een ziekenhuis zijn verwoest en woonwijken aangevallen door tank- en luchtbombardementen. In het zuiden van Rafah zouden door Israëlische luchtaanvallen minstens vijf mensen zijn omgekomen.
De overheid heeft te veel de neiging om problemen op te lossen met nieuwe wetten en regels, terwijl burgers veel meer gebaat zijn bij een overheid die luistert. Dat staat in het gezamenlijke jaarverslag van de Nationale ombudsman, Kinderombudsman en Veteranenombudsman. Volgens hen moet de overheid zich niet verschuilen achter nieuwe systemen, maar zich laten leiden door de vraag wat “een behoorlijke manier van doen” is. De overheid wil volgens de ombudsmannen te veel sturen op financiële controle. Verder leert de overheid niet van zijn fouten omdat er vaak langs formele weg met burgers wordt gecommuniceerd, waar persoonlijk contact gepast zou zijn.
Lieke Martens zal na de komende twee EK-kwalificatieduels met Finland, 31 mei en 4 juni,een punt zetten achter haar interlandloopbaan. De 31-jarige aanvalster speelde liefst 158 interlands en was daarin goed voor 62 doelpunten. Met het Nederlands team veroverde ze de Europese titel in 2017 en Martens werd uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. Twee jaar later verloor ze met Oranje de finale van het WK. Bondscoach Andries Jonker roemde haar rol in de ontwikkeling van het voetbal voor vrouwen en noemde haar een geweldig uithangbord en een voorbeeld voor veel jonge meisjes.

Volg de SBS Dutch podcast voor meer nieuws en achtergronden.

Continue Reading