Connect with us

Travel

Scandinaviëspecialist Nordic neemt Askja Reizen over – Reisbizz

Published

on

Scandinaviëspecialist Nordic heeft de overname van Askja Reizen aangekondigd. Hiermee wil het bedrijf hun positie op de internationale markt versterken en het reisaanbod uitbreiden. Naast Askja Reizen neemt Nordic Collection, het overkoepelende merk van Nordic, ook VNC Asia Travel over en is het IJslandse bedrijf Go North toegevoegd als nieuwe partner.

Askja Reizen heeft een focus op Scandinavië en IJsland en vierde onlangs haar 35-jarig bestaan. De overname door Nordic is volgens Maarten Raes, oprichter en CEO van Nordic (rechts op de hoofdfoto), een belangrijke mijlpaal. “De overname van een betrouwbare en gespecialiseerde reisorganisatie als Askja Reizen is een logische stap in onze strategie om het marktaandeel in Nederland te vergroten en past dan ook perfect in onze plannen.”

Hugo van Drie, directeur van Nordic Nederland, neemt de leiding van 35 medewerkers op zich. Hierin werkt hij nauw samen met Ilse Geerts, de huidige CEO van Askja Reizen. Voor bestaande klanten van Askja Reizen verandert er volgens de reisorganisatie niets.

Aziëspecialist
Ook Aziëspecialist VNC Asia Travel wordt overgenomen door Nordic Collection. Eerder werden Beyond Borders, MyHimalaya, en FLY and BiKe toegevoegd aan het portfolio van het bedrijf. “De integratie van VNC Asia Travel verrijkt ons aanbod met unieke reisconcepten in Azië. Nordic blijft toegewijd aan het bieden van onvergetelijke reiservaringen in de natuur, met een sterke focus op klanttevredenheid en duurzaamheid”, aldus Raes.

Verkoop van aandelen
De lokale IJslandse DMC Go North wordt toegevoegd als partner van Nordic. De DMC richt zich op selfdrive pakketten en speciale groepen in IJsland. Sander van Opstal en Eppo Steenhuisen verkopen hun aandelen in Askja en Go North Iceland aan Nordic. Het bundelen van de krachten zal naar eigen zeggen zowel de positie van Nordic als van Askja en Go North versterken. “We zijn er bijzonder gelukkig mee, het is de best mogelijke match voor beide bedrijven,” aldus Sander en Eppo.

Continue Reading