Connect with us

Infra

Unica neemt glasvezelnetwerkspecialist Eljes over

Published

on

Eljes is gespecialiseerd in engineering, installatie, beheer en onderhoud van glasvezelnetwerken, zowel binnen datacenters als tussen datacenters. Het bedrijf richt zich zowel op de realisatie van nieuwe als uitbreiding van bestaande glasvezelnetwerken. Eljes voert de regie voor de aanleg van glasvezelinfrastructuren binnen datacenters en tussen datacenter locaties in de hele Benelux. Het bedient voornamelijk de grotere datacenter operators en networkproviders. Werkzaamheden zijn onder meer de aanleg van ICT-infrastructuren, aansturing van de projectuitvoering, af-montage van glasvezelverbindingen, metingen met hoogwaardige test- en meetapparatuur en het beheer en onderhoud van glasvezelnetwerken.

Complementaire dienstverlening

De dienstverlening van Eljes is complementair aan de dienstverlening van Unica. Gezamenlijk kunnen Unica Datacenters en Eljes een volledig pakket aan datacenter diensten en verbindingen aanbieden, waarmee de combinatie als marktleider in de datacentermarkt kan opereren.

Eljes wordt onderdeel van het bedrijvencluster Unica Datacenters, waarin alle gespecialiseerde dienstverlening van Unica in het ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden van datacenters is gebundeld. De connectiviteitsoplossingen van Eljes zijn een uitstekende aanvulling op de datacenter services die Unica Datacenters onlangs heeft gelanceerd. Met Eljes kan Unica de voorkeurspartner van datacenter operators en netwerkproviders worden voor de uitbreiding van bestaande glasvezelnetwerken en de bouw van nieuwe netwerken. Unica Datacenters heeft al een sterk product- en dienstenportfolio met focus op nieuwbouw, modificatie en service activiteiten in de datacenter markt.

Eljes is opgericht in 2009 en richt zich op de zakelijke glasvezelmarkt. Eljes is gevestigd in Zeewolde, telt 24 medewerkers en behaalde in 2023 een omzet van 15 miljoen euro. Het bedrijf blijft actief vanuit de bestaande vestiging in Zeewolde.

Continue Reading