Connect with us

Shopping

UNIQLO opent twee nieuwe winkels in Nederland

Published

on

Een van onze favoriete kledingmerken, UNIQLO heeft zojuist aangekondigd twee nieuwe winkels te openen in Nederland in het najaar van 2024. Een van de twee nieuwe winkels wordt de eerste winkel van UNIQLO in Rotterdam.

Nieuwe UNIQLO winkel in Amsterdam

De tweede winkel komt voor ELLE op een wel heel speciale plek, namelijk aan het Koningsplein in Amsterdam, waar ELLE Nederland bijna 35 jaar geleden is gestart en waar de redactie lange tijd heeft gehuisd. Wij staan dus absoluut voor de deur dit najaar om te shoppen bij UNIQLO en een nostalgisch rondje door het pand te maken.

Courtesy of Uniqlo

winkel uniqlo rotterdam

Courtesy of Uniqlo

Kaman Leung, Chief Operating Officer van UNIQLO Benelux, laat weten over de uitbreiding:

‘We kijken ernaar uit om onze activiteiten in Nederland uit te breiden, waar UNIQLO van twee naar vier winkels zal gaan voor het einde van 2024. We streven ernaar onze LifeWear – kleding gemaakt met de waarden van kwaliteit, eenvoud en een lange levensduur, om het leven van de consument aangenamer te maken naar een breder publiek in Nederland te brengen. Na meer dan vijf jaar actief te zijn geweest in Nederland, waar consumenten onze bekende producten als HEATTECH, BLOCKTECH en AIRism hebben gewaardeerd, voelt dit als het juiste moment om de volgende stap te zetten in onze bedrijfsuitbreiding.’

Vorig jaar vierde UNIQLO het vijfjarig bestaan in Nederland. De eerste winkel opende in de herfst van 2018 op het Rokin in Amsterdam en deze flagshipstore introduceerde het merk en de LifeWear-filosofie in de Nederlandse markt. Een kleine twee jaar later opende de tweede winkel van UNIQLO in Nederland in Den Haag aan de Grote Marktstraat.

UNIQLO en LifeWear

Je zou denken dat sustainability een lastig verhaal is voor een grote keten als UNIQLO, waar de T-shirts en truien hoog liggen opgetast en waar je voor je het weet de deur uit loopt met kledingstukken waar je niet per se voor kwam, maar die je desondanks niet kon laten liggen.

Toch is hun aanpak juist wél duurzaam, zeggen ze. Hun manier van ontwerpen en produceren heet niet voor niets LifeWear: tijdloze kledingstukken, wars van trends en gemaakt van goede kwaliteit materialen die daarom heel lang meegaan. Een rondje langs

Team ELLE bevestigt dat mensen hun Uniqlo-items inderdaad heel lang koesteren. Freelancejour-nalist Esther heeft een donkerblauwe top die ondanks het vele dragen totaal niet slijt, fashion editor Guusje draagt het liefst de wide leg jeans, filmcolumnist Ilonka zweert bij de witte T-shirts en editorial assistant Yin komt zonder haar Heattech-shirts de winter niet door (ze is een koukleum).

Een andere pijler van de LifeWear-filosofie is heel goed luisteren naar de feedback van klanten om de levensduur van een kledingstuk te verlengen. Zo vonden klanten de wollen truien te kriebelig. Daar heeft Uniqlo nu een soufflé-garen voor ontwikkeld dat veel zachter aanvoelt. En voor de Oxford-shirts is een triple twist-garen ontwikkeld waardoor het katoen nog steviger is en de shirts nog langer meegaan.

Mocht je onverhoopt toch afscheid willen nemen van een item, dan is er Re.Uniqlo, een inzamelingsprogramma. De ingezamelde kleding wordt of gedoneerd (in vijftien jaar tijd hebben ze ruim 654 miljoen kledingstukken gedoneerd via UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN) of hergebruikt voor nieuwe kleding. In veertig Uniqlo-winkels (helaas nog niet in Nederland, hopelijk binnenkort wel) kun je ook je kleding laten repareren in de Re.Uniqlo Studio. Je kunt broeken laten inkorten of gaatjes laten dichten – onzichtbaar of met sashiko, een Japanse handwerk/borduurtechniek die ook wel visible mending wordt genoemd, waarmee je laat zien: dit kledingstuk wordt veel gedragen.

Continue Reading