Connect with us

Tennis

Van Gerwen maakt gehakt van Dobey en blijft indruk maken bij Dutch Darts Championship

Published

on

Michael van Gerwen heeft zondagmiddag tijdens het Dutch Darts Championship opnieuw indruk gemaakt. De Nederlander walste in de achtste finales met 6-1 over Chris Dobey heen en neemt het in de kwartfinale op tegen Danny Noppert.

‘Ik ga hierna gelijk naar huis. Even gedag zeggen tegen de kinderen, douchen en wat relaxen. Vanavond is belangrijk voor me, dus ik zal opgeladen terugkomen. Er kan maar één Nederlandse nummer 1 zijn en dat moet ik vanavond laten zien,’ reageerde de Nederlander na afloop van zijn dominante optreden tegen de Engelsman.

Noppert verslaat Wattimena in thriller

Eerder op de middag kwamen nog twee andere Nederlanders in actie. Noppert nam het in een Nederlands onderonsje op tegen Jermaine Wattimena. Er kwam een beslissende leg aan te pas waarin beide heren een match-dart kregen. Uiteindelijk was het Noppert die de zege pakte, waardoor ‘The Freeze’ mag aantreden tegen Van Gerwen.

Vanavond valt de beslissing bij het Dutch Darts Championship wanneer de kwartfinales, halve finales en finale worden gespeeld. Gian van Veen komt later op de middag nog in actie tegen Gerwyn Price.

Continue Reading