Connect with us

World

World Backup Day: ‘Workloads bevinden zich niet langer onder één dak’

Published

on

“Hoewel de opkomst van ransomware en aankomende wetgeving rondom NIS2 er zeker voor heeft gezorgd dat meer bedrijven serieus nadenken over het maken van back-ups van hun gegevens, blijft de basis – het hebben van meerdere, beschermde, betrouwbare kopieën van gegevens – hetzelfde.

‘Workloads bevinden zich niet meer allemaal onder één dak’

“Wat er op het gebied van back-up is veranderd, is de verscheidenheid aan omgevingen die bedrijven nu moeten beschermen. Workloads bevinden zich niet meer allemaal onder één dak; er zijn meerdere platforms die beschermd moeten worden en waarvan back-ups gemaakt moeten worden. Fysieke, virtuele, cloud-native en SaaS-omgevingen, die allemaal met elkaar verbonden en geïntegreerd zijn, moeten op betrouwbare wijze geback-upt worden en (wanneer nodig) hersteld kunnen worden. Het is geen verrassing dat volgens ons recente onderzoek de twee belangrijkste kenmerken in een ‘enterprise backup’-oplossing betrouwbaarheid en de bescherming van in de cloud gehoste workloads (IaaS en SaaS) zijn.

“Nu bedrijven hun technologische horizon verbreden en de cloud, virtualisatie, containers of welke omgeving dan ook omarmen om prestaties te optimaliseren en kosten te verlagen, hebben zij de juiste tools nodig voor het maken van back-ups. De inzet van innovatieve technologie staat op de eerste plaats, maar het back-uppen van gegevens mag geen bijzaak zijn. Maak het vanaf dag één onderdeel van je denkproces en je zult een radicale verandering in de veerkracht van je organisatie zien.”

Continue Reading