Connect with us

Shopping

Xenos neemt acht Casa-winkels terug in Nederland – RetailDetail NL

Published

on

Xenos neemt acht winkels van Casa over in Nederland. Voor Xenos betekent het een terugkeer naar vertrouwd terrein, want de interieurketen verkocht de vestigingen vijf jaar geleden zelf aan Casa.

Rollen omgedraaid

Het is de week van de retours in retailland: eerst maakte de eigenaar van Hudson’s Bay een comeback in Europa door Galeria terug te kopen, nu neemt Xenos acht van zijn voormalige winkels terug van Casa. In 2018 verkocht de uiteenvallende Blokker Holding liefst 110 winkels van Xenos aan concurrent Casa. Na de transactie bleven voor Xenos nog maar een zestigtal vestigingen over, terwijl Casa zo zijn eerste stappen op de Nederlandse markt zette.

De rollen draaien nu echter om: Xenos zegt dit jaar weer ruim 165 winkels te hebben, terwijl Casa zichtbaar afslankt op de markt die het pas vijf jaar geleden betrad. In mei zal het Xenos-logo op de acht locaties op de gevels verschijnen, aldus een persbericht. Als eerste komen de Meubelboulevard van Breda en Trefcenter Venlo aan de beurt, gevolgd door Eindhoven, Terneuzen, Maastricht, de Meubelboulevard in Heerlen, Leeuwarden en Apeldoorn.

Sinds 2019, na de afstoting door Blokker, maakt Xenos deel uit van het Nederlandse familievehikel Nieuwgeluk Group. De toevoeging van de locaties is een strategische zet om de groei en bereikbaarheid van het winkelnetwerk te versnellen. Het gaat om “een aantal van de in Nederland nog gewilde locaties”. Voor Casa is het het eerste publieke wapenfeit van nieuwe CEO Vincent Nolf (ex-Makro en Metro België), die in april vorig jaar aan zet kwam toen topvrouw Giane Van Landuyt de keten verruilde voor concurrent Juntoo.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze gratis nieuwsbrieven en mis het laatste retailnieuws niet.

Xenos neemt acht winkels van Casa over in Nederland. Voor Xenos betekent het een terugkeer naar vertrouwd terrein, want de interieurketen verkocht de vestigingen vijf jaar geleden zelf aan Casa.

Continue Reading