Connect with us

Basketball

Zorg en Zekerheid verlengt partnership met ZZ Leiden Basketball met…

Published

on

Marcel Verburg is zeer content met de verlenging van het sponsorcontract door Zorg en Zekerheid. “Mede dankzij de continuïteit van dit partnerschap kunnen wij al jaren meedraaien in de top van het Nederlandse én Belgische basketbal”, aldus Verburg.

“Deze unieke samenwerking is zoveel meer dan het ondersteunen van het zo succesvolle Leidse eredivisieteam”, stelt Henk Gerla. “Het maakt de weg vrij voor talloze andere maatschappelijke projecten die aanzetten tot een gezonde levensstijl. Of dat nou de jeugdclinics zijn die door de jaren heen duizenden kinderen in beweging hebben gebracht en de projecten waar met behulp van basketbal aan gedragsverandering wordt gewerkt, de groei van BS Leiden naar de grootste basketbalclub van Nederland, en niet te vergeten alle toeschouwers die week in week uit de deur uitgaan om naar de wedstrijden te komen en een heerlijke avond te beleven. Dit is slechts een kleine greep uit alle initiatieven die Zorg en Zekerheid onderneemt om van deze regio de gezondste regio van Nederland te maken. Alle reden om deze samenwerking door te zetten.”

De nauwe samenwerking gaat verder dan alleen op het basketbal. Steeds meer ligt de nadruk ook op projecten met een maatschappelijk karakter, waarin het basketbal een centrale rol speelt. “Denk aan clinics bij scholen en ook het bezoek van wedstrijden door speciale groepen”, vervolgt Verburg. De voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball doelt bijvoorbeeld op een groep mensen met een visuele beperking, zorgprofessionals, een groep mensen die te maken heeft met kanker, maar ook andere sportverenigingen en een studentenvereniging. Ook heeft de club een nauwe samenwerking met het Willem-Alexander Kinderziekenhuis, waar spelers bij kinderen met verschillende ziektes en aandoeningen op bezoek gaan. Ook mogen kinderen uit dit ziekenhuis een wedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball bijwonen. Een groot succes was inzameling in december jl. van honderden Teddy Beren (Teddy Bear Toss) ten behoeve van de kinderen in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis. “Het is goed om te zien hoe we op diverse manieren verbindend zijn in Leiden en de regio.”

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid is vanaf het eerste uur, het seizoen 2006/2007, verbonden aan Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. In het Nederlandse basketbal is er geen sponsor te vinden die zo lang aan een club verbonden is geweest. “Het is echt uniek dat een hoofsponsor zo verbonden is met een club”, besluit Verburg.

Continue Reading