Connect with us

Fitness

Zwembad Het Baafje is open!

Published

on
Nieuws

HEILOO – Onder grote belangstelling van omwonenden, vrijwilligers, vertegenwoordigers van gemeente Heiloo, Holland Sport, Stichting Vrienden van Heiloo en lokale en landelijke pers was er op 1 mei een feestelijk openingsmoment. Alleen maar blije gezichten, een lekker zonnetje, mooie voortekenen voor een zomer vol zwemplezier.

Het is gelukt
Wethouder Rob Opdam stak niet onder stoelen en banken hoe blij hij was met de prachtige samenwerking van diverse partijen om Het Baafje te behouden. De Stichting, exploitant Holland Sport, vele ondernemers, de vrijwilligers maar ook gemeenteraad Heiloo. “Het is hartstikke mooi dat we met elkaar in staat zijn geweest om dit binnen zes weken voor elkaar te krijgen, heel hartelijk dank voor uw inzet”, aldus de wethouder, die graag zijn zwembroek had willen meenemen.

Feestelijke opening
Alles werd in het werk gesteld om er een feestelijke opening van te maken. Uiteraard enkele welkomstwoorden, maar ook ludieke acties. Zo mochten enthousiaste zwemliefhebbers proberen om in het 50 meter bad Nederlands kampioen open water zwemmen Hessel Robert te verslaan, een schier onmogelijke opgave, zo bleek.
Er was ergens in het zwembad een groene badeend verstopt. Degene die hem vond, krijgt zijn abonnementsgeld terug. Femke Sepers was de gelukkige winnaar, zij krijgt maar liefst een geheel gezinsabonnement voor een jaar cadeau.
Het officiële openingsmoment vond plaats bij de lage duikplank, die moest nog even worden vastgeschroefd. Daarna mocht Dirk Baltus als eerste van de hoge duikplank springen om met een spetterend bommetje de opening kracht bij te zetten.
Dat was voor menig vrijwilliger aanleiding om het 18,5 graden water van het diepe bad voor het eerst in het seizoen te beproeven. Zo ook Lotte Blesgraaf, een van de initiatiefneemsters van de Stichting Vrienden van Heiloo. Het hoeft verder geen betoog dat zij superblij en opgelucht is dat het zwembad op de geplande datum van 1 mei is geopend.
Als laatste onderdeel van de feestelijke opening mochten belangstellende een kijkje nemen in de machinekamer van het zwembad.

Hier doen we het allemaal voor
Met een brede glimlach stond voorzitter Sander Huijser van de Stichting Vrienden van Heiloo aan de rand van het diepe bad om de uitdaging met Hessel Robert aan te gaan. Hij ziet de toekomst van Het Baafje rooskleurig tegemoet. “Abonnementen zijn al massaal gekocht en met een team van ruim 200 vrijwilligers gaan we samen met Holland Sport zorgen voor het toezicht, de horeca, de medische verzorging, en terreinonderhoud. Holland Sport is aansturend, maar wij leveren de mensen vanuit de gemeenschap. We blijven mensen nodig hebben, jong of oud, kijk op website redhetbaafje.nl voor meer informatie en aanmelding”, zo zegt de blije voorzitter en dook rap het water in, Hessel achterna.

Eerst maar eens een seizoen draaien
Eddy Bakker, manager van Holland Sport, heeft vanaf het begin “Van achter de schermen meegekeken. Wij kennen de gemeente Heiloo heel goed, we exploiteren meerdere sportcomplexen. Uiteindelijk werden wij uitgenodigd het zwembad te exploiteren en het was best een hele klus om alles op 1 mei gereed te krijgen. Mensen werden nerveus, ondernemers wilden extra marge, maar wij hielden voet bij stuk. En het is gelukt, we zijn open”, aldus Bakker. Holland Sport pakt de verantwoordelijkheid op techniek, toezicht en receptie. “Maar wel samen met de Stichting en de inwoners van Heiloo. Aan het einde van het seizoen gaan we evalueren, ook met de gemeente en gaan we verder de toekomst van het zwembad invullen”, zo voegt Bakker toe.
De kop is er af, Het Baafje is open, Heiloo beschikt weer over een prachtig zwembad! Nu maar hopen op een hete zomer voor alle zwementhousiastelingen!

Tekst en foto’s: Nico Bakker

Continue Reading