Connect with us

Shopping

Apple schopt WhatsApp uit App Store in dit land – volgt Nederland?

Published

on

Populaire chat-app WhatsApp is in een land uit de App Store gehaald. Is Nederland binnenkort ook aan de beurt?

Lees verder na de advertentie.

Apple haalt WhatsApp uit App Store in dit land – volgt Nederland?

Apple heeft niet alleen WhatsApp uit de App Store gehaald. Er is nóg een Meta-app verdwenen. Ook de app Threads is nu niet meer te downloaden op iPhones in China.

Dit heeft Apple gedaan, omdat China dat specifiek had gevraagd. Apple heeft daarover tegen 9to5Mac gezegd dat de Cyberspace Administration of China erachter zit. Dit is de nationale internettoezichthouder van de Volksrepubliek China.

Apple voegt daaraan toe: ‘We zijn verplicht om de wetten van het land te respecteren en te volgen waar we onze diensten aanbieden. Zelfs als we het daar niet mee eens zijn’. Wanneer Apple niet aan de eisen voldoet, is de kans groot dat de App Store offline moet worden gehaald in China.

Er kunnen dit jaar nog wel meer apps volgen. China gaat dan een aantal nieuwe regels aan apps opleggen. Ze moeten ze zich dan houden aan de censuur en regels van het land, anders mogen ze niet meer gebruikt worden. Het land verplicht Apple dan de apps uit de App Store te halen.

app store

Waarschijnlijk zal het verwijderen van WhatsApp (en Threads) uit de App Store van Apple vooralsnog beperkt blijven tot China. In Nederland zal dit niet zo snel gebeuren. Toch haalt Apple ook hier regelmatig apps uit de App Store.

Onlangs was er opeens een emulator (iGBA) voor de Nintendo GameBoy (Advance) in de App Store verschenen. Je moest er echter snel bij zijn want de app was al heel snel weer van de App Store gegooid. De officiële reden dat Apple de iGBA-app weer zo snel heeft weggehaald was dat het een kopie was van een andere emulator, genaamd GBA4iOS. 

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Continue Reading