Connect with us

Infra

Bob Sprengers leidt Penta Infra als CEO

Published

on

Het bedrijf is de afgelopen jaren snel gegroeid en bezit en exploiteert nu twaalf datacenters in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Naast de primaire focus op edge datacenter locaties met veel potentie, heeft het bedrijf recent ook locaties in de core FLAP-regio (Frankfurt, Londen, Amsterdam, Parijs) aan de portfolio toegevoegd. Het gaat om een datacenter met een capaciteit van 14MW in Parijs en een datacenter met een capaciteit van 7MW in Amsterdam.

Eigen koers varen

Bakker: “Het is tijd dat Penta Infra zijn eigen koers gaat varen in de Europese datacentermarkt en we geloven dat Bob de aangewezen persoon is om het team op die reis te begeleiden. Hij heeft een uitzonderlijk trackrecord in het runnen van internationale telecom en tech bedrijven, in het bijzonder met PE-investeerders. Daarbij komt hij te werken met een zeer getalenteerd en ervaren senior team. Photon Capital richt zich op het bouwen van een reeks platformbedrijven in de digitale economie en ik kijk ernaar uit om Penta Infra te ondersteunen terwijl het zich ontwikkelt tot gevestigde speler in de sector.”

Sprengers: “Ik ben enthousiast om deze nieuwe rol op me te nemen en kijk ernaar uit de internationale groei van Penta Infra te stimuleren. Het is een erg interessante tijd om datacenterinfrastructuur in Europa uit te bouwen en Penta Infra heeft het team, de portfolio en de financiële armslag om toonaangevend te worden in zowel core als edge markten. Onze groeistrategie is helder: de belangrijkste taak blijft het bieden van betrouwbaarheid, veiligheid, connectiviteit en duurzame schaalbaarheid, zodat onze klanten kunnen innoveren en hun digitale bedrijven kunnen laten groeien.

Continue Reading