Connect with us

Shopping

Casa sluit een op drie Nederlandse winkels – RetailDetail NL

Published

on

Naast de winkels die Casa in Nederland overlaat aan concurrent Xenos, sluiten nog meer vestigingen de deuren. Minstens een derde van de winkels zou verdwijnen.

Extra sluitingen

Van de 34 winkels die interieurketen Casa nog in Nederland heeft, gaan er een twaalftal weg. Eerder meldde voormalige zusterketen Xenos al dat ze acht vestigingen overneemt. Het gaat ironisch genoeg om locaties die Xenos zes jaar geleden zelf aan Casa verkocht.

Nu blijken er nog verschillende andere winkels de deuren te sluiten, meldt RTL Z. In Eindhoven stopt een van de twee winkels, terwijl de vestiging in Westfield Mall of the Netherlands al dicht is en ook de vestigingen Helmond en Den Haag sluiten. Over andere sluitingen is nog niets bekend.

Verlieslatend

Casa is sinds 2021 overgegaan van de handen van de Blokker-familie naar de Nederlandse investeerder Globitas. De keten investeerde tijdens de coronapandemie sterk in e-commerce, maar uit de recentste jaarcijfers (voor 2022) blijkt een verlies van 4,5 miljoen euro op een netto-omzet van 289 miljoen.

CEO Vincent Nolf stelt dat de verkoop onder zware druk stond door de oorlog in Oekraïne en het gedaalde consumentenvertrouwen door de inflatie en de grondstof- en energieprijzen. Nederland zou goed zijn voor 24,5 miljoen euro omzet, bijna half zoveel als in thuismarkt België.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze gratis nieuwsbrieven en mis het laatste retailnieuws niet.

Naast de winkels die Casa in Nederland overlaat aan concurrent Xenos, sluiten nog meer vestigingen de deuren. Minstens een derde van de winkels zou verdwijnen.

Continue Reading