Connect with us

Shopping

Spaanse koningin Letizia draagt ontwerp van Nederlandse couturier

Published

on

Het staatsbezoek van Spaanse koning Felipe VI en koningin Letizia aan Nederland zit erop. Maar niet zonder laatste evenement: zoals gebruikelijk werd het bezoek afgesloten met een gastvrijheidsreceptie. Behalve dat de Spaanse en Nederlandse royals tijdens deze driedaagse reis hun nauwe banden nog eens extra aanhaalden, lijkt het erop dat koningin Máxima de Spaanse koningin ook heeft aangestoken met haar liefde voor Nederlandse ontwerpers. Bij het slotonderdeel van het bezoek droeg koningin Letizia namelijk een custom ontwerp van Benchellal.

Koningin Letizia draagt ontwerp van Benchellal

De laatste avond werd georganiseerd door koning Felipe VI en koningin Letizia van Spanje, om het Nederlandse koningspaar te danken voor hun gastvrijheid. De receptie vond plaats in het straatkunst- en graffitimuseum STRAAT, waar het koningshuis een tentoonstelling opende met werken van tien Spaanse en Nederlandse kunstenaars.

Koningin Letizia droeg voor de gelegenheid een volumineuze diepzeeblauwe jurk van Benchellal, opgericht door Nederlands-Marokkaanse couturier Mohamed Benchellal. De ontwerper deelt dat de jurk is gemaakt van overgebleven materiaal met een intelligent gebruik van sculpturale snitten. Het ontwerp is gebaseerd op een wikkel-vouwtechniek, waarbij het lichaam wordt gebruikt als basis om de stof te vormen en te draperen, om de unieke eigenschappen ervan te complementeren. Letizia combineerde de jurk met een clutch van Magrit, schoenen met comfortabele hakken van Carolina Herrera en diamanten oorbellen van koningin Sofia.

Continue Reading