Connect with us

Tech

Dell Technologies boekt minder omzet en meer winst

Published

on

De omzet over het jaar bedroeg 88,4 miljard dollar, een daling van 14% ten opzichte van het boekjaar 2023. De nettowinst steeg naar 3,195 miljard dollar.

Infrastructure Solutions Group (ISG) behaalde in het vierde kwartaal een omzet van 9,3 miljard dollar, sequentieel met 10% gestegen en jaar na jaar met 6% gedaald. Servers en netwerkinkomsten waren dat ook 4,9 miljard dollar, waarbij de opeenvolgende groei voornamelijk wordt aangedreven door AI-geoptimaliseerde servers. De data storage opbrengsten waren 4,5 miljard dollar, een stijging van 16% opeenvolgend dankzij de sterke vraag in de hele portefeuille. Het bedrijfsresultaat was 1,4 miljard dollar. 

De ISG-omzet over het hele jaar was 33,9 miljard dollar, een daling van 12% op jaarbasis, en het bedrijfsresultaat over het hele jaar was dat ook 4,3 miljard dollar, een daling van 15% op jaarbasis.

Client Solutions Group (CSG) behaalde in het vierde kwartaal een omzet van 11,7 miljard dollar, een daling van 5% achtereenvolgens en van 12% jaar-op-jaar. De omzet van commerciële klanten was 9,6 miljard dollar, en de consumenteninkomsten waren 2,2 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat was 726 miljoen dollar. De CSG-omzet over het hele jaar was 48,9 miljard dollar, een daling van 16% op jaarbasis, en het bedrijfsresultaat over het hele jaar was dat ook 3,5 miljard dollar, een daling van 8% op jaarbasis.

“Ons sterke AI-geoptimaliseerde servermomentum zet zich voort, met bestellingen die opeenvolgend met bijna 40% toenemen en de achterstand bijna verdubbelt, waardoor we ons boekjaar afsluiten op 2,9 miljard dollar,” aldus Jeff Clarke (foto), vice-voorzitter en Chief Operating Officer Dell Technologies. “We zijn nog maar net begonnen met het aanboren van de AI-mogelijkheden die voor ons liggen, en we geloven dat Dell met ons brede portfolio een unieke positie heeft om klanten te helpen GenAI-oplossingen te bouwen die voldoen aan de prestatie-, kosten- en beveiligingsvereisten.”

Continue Reading