Connect with us

Tech

Dell Technologies wil verder groeien met channel partners

Published

on

AI een grote kans voor channel partners in Nederland, aldus Brousse. Zo biedt Dell AI Factory klanten van partners toegang tot Dell’s brede AI-portfolio, van apparaten tot datacenters tot de cloud, evenals een open ecosysteem van technologiepartners. Hiermee kunnen ze AI-applicaties ontwikkelen en implementeren die voldoen aan hun unieke behoeften, via een traditionele aankoop of als Dell APEX-abonnement.

Dell Technologies heeft verder het AI Focus Partner Network gelanceerd, een nieuw programma dat partners alle middelen en training biedt die ze nodig hebben om hun expertise in kunstmatige intelligentie (AI) op te bouwen en uit te breiden. Het AI Focus Partner Network is een belangrijke stap van Dell om partners te helpen profiteren van de groeiende vraag naar AI-oplossingen. Het programma biedt partners de middelen en training die ze nodig hebben om hun AI-praktijken op te bouwen en succesvol te maken. Het netwerk omvat gevalideerde ontwerpen, oplossingscentra, AI-labs, trainingen, certificeringen en toegang tot AI-gebruiksscenario’s. Dell wil hiermee partners helpen om complexe AI-oplossingen te ontwikkelen en aan te bieden aan hun klanten. “Dell Technologies ondersteunt zijn partners met het versterken van hun AI kennis en kunde waardoor ze meer use cases met klanten kunnen bewerkstelligen”, aldus Alexandre Brousse.

Partners die zich aanmelden voor het AI Focus Partner Network moeten al een AI-praktijk hebben ontwikkeld. Dell zal deze partners vervolgens helpen om hun vaardigheden te ontwikkelen en hun aanbod uit te breiden. Partners die complexe AI-oplossingen aanbieden, kunnen sneller hun Meta Tier status binnen het Dell-partnerprogramma behalen.

Datacenter

Verder is het moderniseren van datacenters en serverruimtes met Dell Technologies toepassingen een groeikans vervolgt Brousse “Denk hierbij aan het ontwikkelen van edge datacenter met veel automation toepassingen. Veel cloud workloads gaan terug van public cloud naar local cloud. Klanten will graag hun data dichtbij houden en de controle erover houden.”

Dell PowerFlex voor mult-hypervisor en multicloud

Verder kunnen channel partners klanten ontzorgen met Dell PowerFlex dat wordt aangeboden als een software-gedefinieerde architectuur die hyperscaler- en containerorkestratieplatforms ondersteunt voor block- en filestorage, bare metal en hypervisors. Brousse: “Een van de voordelen van PowerFlex is dat het niet gebonden is aan een enkele hypervisor. Het werkt met VMware, Red Hat en andere hypervisors en containerplatforms, evenals in alle public clouds, on-premises en colo-omgevingen. Dit maakt PowerFlex tot een aantrekkelijke optie voor klanten die op zoek zijn naar meer flexibiliteit en keuzevrijheid in hun IT-infrastructuur.”

Naast flexibiliteit biedt PowerFlex ook kostenvoordelen. Door het aantal knooppunten waarop VMware draait te verminderen, kunnen klanten besparen op licentiekosten. “Dell PowerFlex een mooie business kansen voor channel partners. Klanten zullen verschillende hypervisors gebruiken in multi-cloud omgevingen”, aldus Brousse.

Dell PowerStore Prima data storage

De nieuwe Dell PowerStore Prime data storage toepassing is ook een mooie toepassing met interessante features aldus Brousse. PowerStore Prime is een alles-in-een aanbod dat de nieuwste PowerStore-release combineert met nieuwe programma’s en incentives voor partners. PowerStore Prime verbetert de prestaties, efficiëntie, veerkracht en multicloud-datamobiliteit van PowerStore. Het biedt partners ook meer mogelijkheden om samen te werken met Dell en beloont hen met aantrekkelijke incentives. Klanten vragen volgens Brousse om moderne data storage toepassingen, met name voor ongestructureerde data die door AI wordt gebruikt. Dell is van plan de data storage topspeler te zijn voor AI-workloads met schaalbare en flexibele data storage oplossingen, zoals PowerStore Prime.

Dell APEX as a service

Het Dell APEX-portfolio, dat ook steeds meer door channel partners wordt verkocht, is uitgebreid met nieuwe oplossingen voor AI en multicloud. De Dell Solution for Microsoft Azure AI versnelt de implementatie van AI-services, terwijl verbeteringen aan het Dell APEX Cloud Platform voor Red Hat OpenShift AI-gebruiksscenario’s ondersteunen. Dell APEX AIOps SaaS breidt AI-gestuurde observatie en incidentbeheer uit, terwijl Dell APEX Navigator SaaS Kubernetes-opslagbeheer en ondersteuning voor Dell APEX File Storage voor AWS en Microsoft Azure toevoegt.

Cybersecurity

Brousse meldt verder dat channel partners kunnen groeien met het uitgebreide cybersecurity portfolio van Dell Technologies. Partners kunnen hun klanten een geïntegreerd aanbod te leveren. Denk hierbij aan managed detectie- en responsservices, implementatie en onderhoud. Of multicloud-gegevensbescherming. Kansen liggen hierbij rond upselling van aanvullende infrastructuuroplossingen, ondersteund door op Intel hardware gebaseerde beveiliging, en verhoog uw omzet.

PC devices

Dell heeft tot slot zijn Partner of Record-programma’s uitgebreid met PC clients om de voorspelbaarheid te vergroten en de investeringen van partners te beschermen aldus Brousse. “Als het verkoopteam van Dell een kans ontdekt in een account met een geregistreerde partner, zullen ze samenwerken met die partner om de deal te sluiten.”

Partners kunnen volgens Brousse meer business doen rond Dell PC devices om AI-ervaringen, productiviteit en efficiëntie bij klanten te bevorderen vervolgt Brousse. Dell Technologies zet daarom steeds meer in op AI-devices en infrastructuuroplossingen. In het kader hiervan breidt het bedrijf zijn portfolio AI-pc’s -en workstations verder uit met een aantal Copilot+-pc’s, aangedreven door Snapdragon X Elite en Snapdragon Plus. Deze nieuwe apparaten transformeren volgens Dell de AI-ervaring op de pc met uitzonderlijke prestaties, een langere batterijduur, meer productiviteit en krachtige security. De vijf laptops – XPS 13, Inspiron 14 Plus, Inspiron 14, Latitude 7455 en Latitude 5455 – bieden extreme snelheid en AI-prestaties die de gebruikservaring verbeteren en taken vereenvoudigen. “Een mooie business kans voor channel partners.” zo besluit Brousse.

Door: Witold Kepinski

Continue Reading