Connect with us

Horoscope

Dit is de duurste parkeerplek van Nederland: ‘Wat de gek ervoor geeft’

Published

on

Financieel journalist Erik Rezelman bij RTL Z schrikt van de prijzen die tegenwoordig worden gevraagd. Op dit moment staan er meer dan 500 parkeerplekken te koop in Nederland. Specifiek de prijs van de parkeerplaats aan de Amsterdamse P.C. Hooftstraat doet de wenkbrauwen van Rezelman fronsen.

De waarde valt te betwisten, maar het staat verkopers vrij om te vragen wat ze willen. “Op Funda staat geen enkele check of dat de normale prijs is. Het is maar net wat de gek ervoor geeft,” zegt Rezelman. Volgens de journalist valt de makelaar in ieder geval niets te verwijten. “De makelaar heeft ook slechts de opdracht van de verkoper gekregen, die voert alleen maar uit.” 

Binnenstad minder aantrekkelijk

De stijgende prijzen komen niet zomaar uit de lucht vallen. Veel parkeerplekken in bijvoorbeeld Amsterdam en Utrecht worden volgens Rezelman opgeheven om de binnensteden minder aantrekkelijk te maken voor auto’s. “Parkeerplekken worden zo steeds schaarser en daardoor stijgen ze in waarde, maar zo’n plekje is natuurlijk absoluut geen half miljoen euro waard”. 

Oplossing 

Daar is Jeel Heule het niet helemaal mee eens. Hij verkoopt de plek met zijn makelaarskantoor Mar. J. Heule Makelaardij. De buurt waar de parkeerplaats te koop staat, kenmerkt zich namelijk vooral door dure appartementen, stelt Heule. “Daar zit geen buitenruimte bij, dus parkeren is heel lastig in deze wijk en er is zelden een parkeerplaats beschikbaar. Voor dit soort mensen is een parkeerplek als deze kopen wel een oplossing.” 

De wijk zelf staat overigens vol met dure woningen én auto’s. Volgens Heule beginnen de huizen bij 1 miljoen en lopen ze op tot 7 miljoen, terwijl de auto’s voor de deur vaak ook veel waard zijn. “Zo’n auto wil je liever niet op straat parkeren natuurlijk. Die wil je veilig ergens binnen zetten.” 

Toch waarschuwt journalist Rezelman voor de prijzige parkeerplekken. Mochten de hypotheekrentes namelijk stijgen, dan dalen de prijzen van parkeerplaatsen als eerste. Met een hogere rente kunnen mensen namelijk minder geld lenen om zo’n parkeerplaats te kopen, waardoor de vraag daalt en daarmee de prijzen ook. 

Continue Reading