Connect with us

Horoscope

SBS Nieuwsflits: het nieuws van woensdag 5 juni

Published

on

In heel het land stijgt het aantal bezoeken aan huisartsen die aan bulk billing. Uit nieuwe data blijkt dat sinds november vorig jaar, toen de overheid het ‘bulk-billen’ financieel aantrekkelijker maakte voor GP’s, meer dan een miljoen extra huisartsbezoeken ‘in bulk’ zijn gefactureerd.
Nieuwe gebruikers van Buy Now Pay Later-producten, zoals Afterpay en Zip Pay, zullen kredietchecks moeten ondergaan. Dit is het gevolg van maatregelen waarmee de overheid de producten probeert te reguleren. De regering is ook voornemens om voor deze producten consumentenbescherming in te voeren. Op dit moment vallen deze Buy Now Pay Later-producten niet onder de wetgeving die voor banken en kredietverstrekkers geldt.
De Clean Energy Council Australia doet in haar rapport een beroep op regeringen en industriële instanties, en vraagt hen om zich te concentreren op grootschalige zonne-energieprojecten en niet op debatten over kernenergie. Kane Thornton, CEO van de Clean Energy Council, zegt dat beweringen dat kerncentrales de uitstoot sneller zullen terugdringen onbewezen zijn en mogelijk de inspanningen om de uitstoot terug te dringen kunnen laten stagneren.
De Australische privacytoezichthouder zegt dat het een rechtszaak heeft aangespannen tegen Medibank. Aanleiding is een datalek waarbij de persoonlijke informatie van 9,7 miljoen huidige en voormalige klanten op het dark web terechtkwam. Medibank is de grootste zorgverzekeraar van Australië en werd in 2022 gehacked.
Het hoofd van Universities Australia beweert dat het internationale studenten cap van de regering eerder wordt bepaald door opiniepeilingen dan door economische voordelen. Luke Sheehy, CEO van Universities Australia, zal later vandaag een toespraak houden waarin hij toelicht waarom de aangekondigde limiet op internationale studenten, eerder tegen Australië zal werken dan dat het voordelen zal bieden.
De NOS meldt dat de organisatie achter het Eurovisie Songfestival, de European Broadcast Union, een onderzoek laat doen naar de editie in Malmö dit jaar. De EBU bevestigt dat na berichtgeving van het televisieprogramma RTL Boulevard. Een onafhankelijk expert gaat alle delegaties ondervragen. Meerdere landen, ook Nederland, maakten bij de EBU officieel melding van een onveilige sfeer in de Zweedse Malmö Arena. AVROTROS, de omroep die in Nederland verantwoordelijk is voor het Songfestival, wilde daar verder niets over kwijt. De Nederlandse act Joost Klein werd gediskwalificeerd na een incident achter de schermen. Of hij daarvoor ook vervolgd gaat worden in Zweden is nog niet duidelijk, omdat het onderzoek nog loopt. Klein ontkent “elk strafbaar feit”.

Volg de SBS Dutch podcast voor meer nieuws en achtergronden.

Continue Reading