Connect with us

Travel

Firma uit Dubai tekent “historische” deal met het in Nederland gevestigde PAL-V, bestelt meer dan 100 vliegende auto’s | Silicon Canals

Published

on

In Dubai gevestigd Aviterra, een bedrijf dat componenten voor de lucht- en ruimtevaart produceert, heeft een deal gesloten PAL-V, een Nederlands bedrijf dat verkeersvliegtuigen ontwerpt, gaat de Liberty-vliegende auto introduceren in het Midden-Oosten en Afrika.

De overeenkomst omvat onder meer dat Aviterra er meer dan 100 overneemt PAL-V Vrijheid vliegende auto’s, een investering doen en een strategisch partnerschap voor de regio tot stand brengen.

Mouhanad Wadaa, MD van Aviterra, zegt: “De PAL-V is het perfecte hulpmiddel voor de regionale travel vereisten, waarbij een combinatie van vliegen en autorijden wordt aangeboden. Het is echt een innovatie die zal veranderen mobility zoals we het kennen.”

Wadaa benadrukt het verbeterde travel opties mogelijk gemaakt door de Liberty-vliegende auto, die klanten de flexibiliteit biedt om zelfstandig te FlyDrive of naar wens te kiezen voor de diensten van Aviterra.

Strategische investering in PAL-V

Loggia Investment, de investeringstak van Aviterra, heeft strategisch geïnvesteerd in PAL-V en een partnerschap voor het Midden-Oosten en Afrika versterkt.

De CEO en oprichter van PAL-V, Robert Dingemanse, zegt: “Aviterra en de heer Wadaa hebben uitgebreide ervaring in de luchtvaart, begrijpen ons certificeringsproces en hebben een uitstekende reputatie in de zakenluchtvaartindustrie.”

– A message from our partner –

“Ze zijn een sterke partner ter ondersteuning van onze verkoop- en marketingactiviteiten in het Midden-Oosten en Afrika, die worden geleid door onze VP Middle East, Khalil Malaeb.”

PAL-V breidt zijn aanwezigheid wereldwijd uit door regionale kantoren op te richten die gericht zijn op het bevorderen van de groei van zijn vliegende auto-activiteiten. Deze kantoren zullen dienen als knooppunten voor de verkoop-, onderhouds-, vliegtraining- en assemblageactiviteiten van PAL-V.

Dingemanse voegt daaraan toe: “In de komende maanden hebben we meer updates over ontwikkelings- en certificeringssuccessen, waarmee we onze voorsprong in de opkomende AAM-markt bevestigen.”

De PAL-V Vrijheid

De PAL-V Liberty, bekend als ‘s werelds eerste echte vliegende auto, combineert de functionaliteiten van een gyroplane en een auto en komt tegemoet aan de vraag naar onafhankelijke travel weg van drukke wegen en tegelijkertijd verbeteren travel flexibiliteit.

Met een vliegbereik van 500 km en een maximale vliegsnelheid van 180 km/u vermindert de Liberty het woon-werkverkeer en travel looptijden.

“Terwijl we een zakenluchtvaartbedrijf runden, hebben we de opkomende Advanced Air altijd nauwlettend in de gaten gehouden Mobility industrie”, zegt Wadaa, MD van Aviterra. 

“Dankzij de langdurige aanwezigheid van PAL-V en het naleven van de bestaande regelgeving kunnen onze klanten veilig FlyDrive gebruiken via de bestaande lucht- en weginfrastructuur.”

“Bovendien is PAL-V de enige speler die vliegen en rijden combineert in één voertuig. Geen enkele andere speler op de markt biedt deze combinatie aan en kan de voertuigen realistisch gezien in de nabije toekomst leveren”, aldus Wadaa.

De Liberty biedt gebruikers gebruiksvriendelijke, persoonlijke vliegtuigen die geschikt zijn voor dagelijks woon-werkverkeer over middellange en lange afstanden. Gebruikers kunnen naar een van de ruim 40,000 landingsbanen ter wereld rijden, het voertuig binnen enkele minuten ombouwen en naar de gewenste bestemming vliegen.

Kort over PAL-V

In 2008 begon PAL-V aan een missie om een ​​verkeersvliegtuig te ontwerpen, waarbij verschillende technologieën werden onderzocht en werd samengewerkt met onderzoeksinstituten en universiteiten. 

Na het verkrijgen van patenten voor hun concepten, verzamelde PAL-V een team van bekwame ingenieurs met verschillende achtergronden in de auto-, luchtvaart- en motorindustrie. Dit team samengewerkt om het proof-of-concept-prototype van PAL-V NV tot leven te brengen, met als hoogtepunt de eerste vlucht in 2012.

Bij het ingaan van de volgende fase concentreerde PAL-V zich op het ontwikkelen van de eerste commerciële versie, het verfijnen van het ontwerp en het initiëren van de productie. Dit culmineerde in de creatie van de PAL-V Liberty, ‘s werelds eerste commerciële vliegende auto.

Continue Reading