Connect with us

Entertainment

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Published

on

Het is een van de visueel mooiste series die we in jaren hebben gezien en nu komt er na het eerste seizoen in ieder geval nog een tweede en derde aan. Shōgun is een indrukwekkende vertelling over een Engelse scheepvaarder die in Japan aankomt wanneer zijn schip op de klippen loopt. Hij komt daar in aanraking met Lord Toranaga, een daimyo die veel vijanden heeft. Maar ook ontmoet hij Lady Marika, die veel kan, maar dat mede door haar worstelingen met haar familie niet altijd kan tonen. 

James Clavell

De serie is gebaseerd op het boek van James Clavell uit 1975, dat losjes is gebaseerd op waaargebeurde, historische feiten. De serie is door Amerikanen gemaakt, maar er wordt volop Japans gesproken door de overwegend Japanse cast. Gelukkig maar, want dat maakt het een veel authentieker overkomende serie. Het schrijfwerk is fantastisch, de cast is fenomenaal en -we hadden het al gezegd, maar herhalen het gewoon nog eens- het ziet er prachtig uit. Je wil elk shot van deze serie stilzetten en op posterformaat laten printen voor aan je muur thuis. Bovendien zit een van onze favoriete acteurs uit Japan erin, Hiroyuki Sanada, die ook de belangrijke rol speelt van Yoshii Toranaga.

Shōgun

Deadline schrijft dat er een tweede en een derde seizoen worden gemaakt, en dat wil niet zeggen dat het na het derde seizoen eindigt: het kan daarna ook nog doorlopen. In ieder geval is Hiroyuki Sanada van de partij en er wordt ook met de nabestaanden van Clavell overlegd over deze opvolgende seizoenen. De vraag is nu wat dat zou kunnen zijn: de strijd van Sekigahara, misschien? Of ontdekken we hoe het John Blackthorne verder vergaat? Mocht je Shōgun seizoen 1 nog niet hebben gezien: het staat nu op Disney+ (het is van origine van het Amerikaanse FX) en hieronder delen we de trailer van dat eerste seizoen met je. 

Continue Reading