Connect with us

Tech

High Tech Campus Eindhoven lanceert innovatiehub rondom Metaverse en…

Published

on

De innovatiehub is aangekondigd tijdens Immersive Tech Day, waar elf demopartners waaronder tech giganten als Epic Games, NVIDIA en Philips hun toepassingen toonden aan 150 zakelijke professionals. Het event bood aanwezigen ook een blik in de visie van de campus voor 3EALITY. De lancering komt na het bezoek van Apple CEO Tim Cook aan NXP Semiconductors en de High Tech Campus Eindhoven (HTCE). Cook is al lange tijd een aanjager van augmented reality (AR), en Apple zet vol in op ‘het tijdperk van spatial computing’, door eerder dit jaar de Vision Pro aan te kondigen. Met de lancering van de nieuwe hub omarmt HTCE ook actief deze technologietrend.

Nieuwe community opbouwen

Met 3EALITY bouwt de High Tech Campus Eindhoven aan een ecosysteem van bedrijven die werken aan spatial computing en Metaverse-applicaties. Partners en huurders worden ondersteund in het presenteren van hun toepassingen, en de hub gaat actief kennis delen door evenementen te organiseren en educatieve programma’s te initiëren met onderwijsinstellingen. Kantoorruimtes en technische faciliteiten bevinden zich straks in en rondom een grote gemeenschappelijke ruimte en co-working spaces, welke samenwerking stimuleren.

3EALITY is de vijfde innovatiehub van HTCE. De High Tech Campus Eindhoven richtte in het verleden onder andere al met succes de 5G Hub en het AI Innovation Center op. Met 3EALITY voegt het nu immersive tech toe aan het portfolio.

De hub vestigt zich op de begane grond en in de kelder van HTC 37, het voormalige gebouw van Philips Research. Het ontwerp van de ruimte wordt geoptimaliseerd om inspiratie en samenwerking te bevorderen, wat essentieel is om innovatie en de toepassing van de technologieën te stimuleren. De bouw vindt de komende maanden plaats; de officiële opening staat gepland voor half februari. Op dat moment nemen naar verwachting ook de eerste huurders hun intrek.

Continue Reading