Connect with us

Fitness

Jubileumeditie Ronde van Noord-Holland

Published

on

Tijdens een tocht van 85, 110 of 160 kilometer passeren deelnemers de mooiste plekjes van de provincie. De naar verwachting 4.500 deelnemers kunnen zelf kiezen of ze van start gaan vanuit Alkmaar, Hoorn of Purmerend. De Late Bird-inschrijving is tot en met donderdag 18 april geopend. Van rustige recreant tot razendsnelle racer, iedere fietser kan meedoen aan de Ronde van Noord-Holland. Zo verbindt de 85 km de drie startlocaties met elkaar, komt de 110 km langs Castricum en Egmond aan den Hoef en gaat de 160 km richting de Noordzeekust en de uitgestrekte polders rondom Kolhorn.

Voor wielervrienden en -verenigingen is de Ronde van Noord-Holland een traditionele gezamenlijke rit aan het begin van de lente. Hele pelotons slingeren zaterdag 20 april door diverse polders van de provincie. De afwisselende routes zijn volledig uitgepijld en onderweg worden de deelnemers van nieuwe energie voorzien bij de verzorgingsposten, altijd op mooie locaties. Denk aan de gezellige Koemarkt in het centrum van Purmerend, de ijsbaan in Hoorn en Alkmaar en het Noord-Hollandse dorpje Kolhorn.

Alle deelnemers kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan de Hartstichting, het aan het evenement verbonden goede doel. Ook kunnen deelnemers geld inzamelen door hun eigen actiepagina aan te maken. De Hartstichting zet zich in om de hartgezondheid van Nederland meetbaar te verbeteren.

Inschrijven kan tot en met donderdag 18 april via: www.rondevannoordholland.nl.  

Continue Reading