Connect with us

Horoscope

Koningsdag 2024 in Noord-Holland: hét ultieme overzicht!

Published

on

Dit artikel wordt in de loop van de maand april verder aangevuld.

Koningsdag Noord-Holland 2024

Koningsdag in Noord-Holland 2024 wordt gevierd met kleurrijke optochten, traditionele spellen en bruisende festiviteiten. Steden en dorpen komen tot leven met markten vol lekkernijen en ambachten. Muziek, dans en historische tentoonstellingen brengen de rijke cultuur van de regio tot uiting, terwijl inwoners en bezoekers samen het koningshuis vieren.

Wat is er te doen in Purmerend op 27 april 2024? Wat is het Koningsdag programma van Alkmaar dit jaar? En waar kun je in Hollands Kroon je lol mee op tijdens Koningsdag 2024? Zoek jouw woonplaats of gemeente hieronder en lees snel verder!

Purmerend

Koningsdag 2024 wordt een gigantisch feest, zoveel is nu al duidelijk. Niemand minder dan Danny de Munk komt op zaterdag 27 april optreden op de Koemarkt! Er staan nog meer namen en activiteiten op het programma, lees alles over Koningsdag Purmerend 2024 in het artikel hieronder.

Hollands Kroon

Er is in gemeente Hollands Kroon meer dan genoeg te doen tijdens Koningsdag 2024! Wat dacht je van de wandelspeurtocht in Kolhorn? of de vrijmarkt in Anna Paulowna? Lees hieronder het hele programma.

Gemeente Bergen

Overal in de gemeente Bergen zal 27 april weer een dag zijn waarop heel veel mag en kan. In Schoorl wordt Koningsdag nieuw leven ingeblazen met spelletjes en kleedjes bij het Klimduin. In Egmond Binnen is jongerencentrum Joeb, bij dorpshuis de Schulp, de place to be. In Egmond aan den Hoef is dorpshuis Hanswijk de centrale locatie, onder meer met een optocht. In Egmond aan Zee is de Voorstraat de levendige as tussen het Eymaplein en het Pompplein, met veel muziek. Lees verder in het artikel hieronder.

Castricum

Dit is er onder andere op Koningsdag 2024 in Castricum te doen: een vrijmarkt op ’t Bakkerspleintje in Castricum, een interactieve puzzeltocht in Limmen, live optreden van GEFLIPT in Akersloot en live muziek van o.a. DJ Alberto en Ivon van Hattem-Tongeren bij ’t Kombof op De Woude. Maar wat is er verder in gemeente Castricum te doen op Koningsdag 2024? We vertellen het je in dit artikel hieronder.

De Zaanstreek

Koningsdag 2024 wordt natuurlijk ook weer uitgebreid in Zaandam en de omliggende dorpen! Dit zijn de grootste vrijmarkten op Koningsdag 2024 in de gemeente Zaanstad:

  • Burgemeester In ’t Veldpark, Zaandam
  • Poelenburg, Zaandam
  • Heiligeweg en omstreken, Krommenie
  • Kaaikpad en omgeving, Assendelft

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in de Zaanstreek tijdens Koningsdag 2024. Lees alles in het artikel hieronder.

Enkhuizen

Koningsdag staat weer voor de deur, gezelligheid alom voor jong en oud. Wat is er allemaal te doen in de gemeente Enkhuizen? Bekijk hieronder een overzicht van het programma.

Tekst gaat door onder de foto


Er zijn weer tal van rommelmarkten door heel Noord-Holland dit jaar. Foto: Rowin van Diest

Haarlem

Tijdens Koningsdag in Haarlem zijn er twee kermissen in de stad, op nog geen 3 kilometer afstand van elkaar. Op de Zaanenlaan vind je een grote familiekermis en op de Grote Markt is er een kleinere kermis met 18 tot 19 attracties. Ook zijn er natuurlijk meerdere vrijmarkten in Haarlem tijdens Koningsdag 2024 Het hele programma lees je in het artikel hieronder.

Heemskerk

Op Koningsdag transformeert het centrum van Heemskerk in één groot terrasgebied van 18.00 tot 0.00 uur. Het belooft een bruisend, gezellig feest te worden! Ook is er een gezellige vrijmarkt in Heemskerk. Maar wat is verder allemaal te doen tijdens Koningsdag Heemskerk 2024? Je leest het in het artikel hieronder.

Schagen

Koningsdag in Schagen duurt van 14.00 tot 22.00 uur. Tijdens Koningsdag is het weer feest voor jong en oud op de Markt in Schagen. Gezelligheid en breed vermaak met veel live optredens op het podium aan de kant van onder andere De Gevel, Havana, Piet Pann, Pand 5. Het hele programma van Koningsdag Schagen 2024 vind je in het artikel hieronder!

Zwaag

Met een oranje fietsparade, sport- en spelactiviteiten en Zwaag Got Talent is het terrein van de Westfriezen de plek in Zwaag waar je moet zijn op Koningsdag! Om 13.30 uur start de kleurrijke fietsparade in Zwaag voor kinderen tot en met groep 8. Versier je fiets oranje, rood, wit en blauw of maak er een echte koninklijke fiets van; alles mag! Ook dit jaar kun je een fantastische medaille winnen. Lees alles over Koningsdag 2024 in Zwaag in het artikel hieronder.

Alkmaar

Alkmaar kleurt oranje op Koningsnacht en -dag met allerlei activiteiten en feesten op verschillende plekken in de gemeente. Van kleine podia met live muziek tot grote evenementen: voor jong en oud is van alles te doen door de hele gemeente Alkmaar heen. Lees in het bericht hieronder alles over Koningsdag Alkmaar 2024.

Hoorn

Tijdens Koningsdag 2024 is er weer een leuke vrijmarkt in de binnenstad van Hoorn! Ook tijdens Koningsnacht is er genoeg te doen in de stad. Zo treden er verschillende artiesten en dj’s op. Op de vrijmarkt mogen particulieren zonder vergunning spullen op straat verkopen van 06.00 uur tot 18.00 uur. Lees alles over Koningsdag Hoorn 2024 in het artikel hieronder.

Broek op Langedijk

In dit speciale jubileumjaar van de Broeker Koningsdag wordt het 90-jarige bestaan van de oranje activiteiten in Broek op Langedijk met een extra feestelijk programma! Daarbij zijn alle activiteiten georganiseerd naar het thema 90 Jaar Oranje Circus. Hieronder lees je het programma van de Broeker Koningsdag 2024.

Gemeente Medemblik

Wat is er met Koningsdag te doen in Medemblik, Wervershoof, Wognum, Opperdoes, Andijk en Abbekerk? Je leest het in dit artikel hieronder over Koningsdag Medemblik 2024.

Heiloo

Het evenemententerrein van Ypestein vormt tijdens Koningsdag in Heiloo met het traditionele Oranjebal het decor voor een groots feest en kleurt zaterdag 27 april weer helemaal oranje. Het Oranjebal in Heiloo belooft weer een spetterend feest te worden met spelletjes voor de kinderen, een spectaculaire loterij en uiteraard geweldige lokale bands, afgewisseld met een dj. Lees alles over Koningsdag Heiloo 2024 in het artikel hieronder.

Landsmeer

Landsmeer maakt zich op voor een spetterende Koningsdag 2024! Op 27 april transformeert het Raadhuisplein tot een bruisend feestterrein. Dit jaar belooft het weer een onvergetelijke dag en nacht te worden, met een mix van live muziek, heerlijk eten, en een gezellige sfeer. Wat kun je verwachten? Hieronder lees je de planning van Koningsdag Landsmeer 2024.

Tekst gaat door onder de foto

koningsdag uitgeest zaanstreek alkmaar haarlem koningsdag enkhuizen assendelft purmerend alkmaar dijk en waard
Foto: Aangeleverd

Heerhugowaard

Koningsnacht & Koningsdag 2024 worden ook dit jaar weer één groot feest op het Raadhuisplein in Heerhugowaard. Stichting Koningsdag nodigt álle inwoners van Dijk en Waard – jong en oud – van harte uit om onze nationale feestdag gezellig met elkaar te vieren op het Raadhuisplein. Ook in De Noord, ‘t Kruis en bij Buurthuis De Ezel wordt Koningsdag 2024 uitgebreid gevierd in Heerhugowaard. Lees hieronder alle informatie over Koningsdag Heerhugowaard 2024.

Beverwijk

De Decades, Ruud Jansen band, Ravels en De Neven van Ed. Zomaar een paar namen van lokale bands uit Beverwijk. Bij restaurant Brafoer staan zij ‘ready to rock’ op Koningsdag. Het hele programma van Koningsdag Beverwijk 2024 lees je in het artikel hieronder.

Avenhorn en De Goorn

Stichting Oranjefeesten Avenhorn / De Goorn heeft een mooi programma samengesteld voor Koningsdag 2024 in gemeente Koggenland. Zo is er van 08.00 tot 12.00 uur een vrijmarkt op het Koggenhal terrein en de parkeerplaats Dwingel. Benieuwd naar wat er nog meer te doen is tijdens Koningsdag Avenhorn / De Goorn 2024? Je leest het in het artikel hieronder!

Hoogkarspel, Venhuizen en Westwoud (Drechterland)

Koningsdag in gemeente Drechterland wordt gehouden op het Raadhuisplein, in sporthal de Sluis en op het voetbalveld van Spirit’30 te Hoogkarspel, van 06.00 tot 20.00 uur. Het hele programma lees je in het artikel hieronder.

Oostzaan

De Oostzaanse Koningsdagmarkt is speciaal voor kinderen en jongeren. Van 09.00 tot 12.00 uur mogen alle Oostzaanse kinderen en jongeren op de vrijmarkt spulletjes verkopen en leuke activiteiten organiseren. Kleedjes neerleggen kan vanaf 08.30 uur. Lees in het artikel hieronder alles over Koningsdag Oostzaan 2024.

Blokker

Ook in het dorp Blokker, nabij Hoorn, wordt zaterdag 27 april 2024 weer Koningsdag gevierd. De festiviteiten zijn met name gericht op kinderen. De Oranjevereniging van Blokker heeft verschillende attracties gehuurd. Bij de kraam van de vereniging zijn polsbandjes te koop voor twee euro per stuk. Met dit polsbandje kunnen de kinderen vrij gebruik maken van alle attracties op het Beursplein in Blokker. Lees hieronder alles over Koningsdag Blokker 2024.

Uitgeest

Koningsdag 2024 staat weer voor de deur en Uitgeest bereidt zich voor op een dag vol festiviteiten en vermaak. Zowel het Reghthuysplein als het Gemeentehuisplein beloven bruisende activiteiten voor jong en oud. Het hele programma van Koningsdag Uitgeest 2024 lees je in het artikel hieronder.

Gemeente Koggenland

Koningsdag in Koggenland komt er weer aan. Wat kun je dit jaar allemaal doen rond Koningsdag in de gemeente Koggenland? Je leest het in onderstaand overzicht.

Breezand

De activiteiten van Koningsdag in Breezand starten om 12.00 uur op het terrein van JV de Aap aan de Zandvaart met een optocht van versierde fietsen, steps, traptrekkers, wandelwagens onder begeleiding van muziek door Breezand. Voor het uitgebreide programma van Koningsdag Breezand 2024 check je de link hieronder.

Gemeente Den Helder

Ontdek de feestelijkheden rondom Koningsdag in De Schooten, Fort Westoever, Willemsoord, de binnenstad van Den Helder, Huisduinen of het Loopuytpark in Julianadorp. Trek je oranje outfit aan en geniet van een dag vol gezelligheid, muziek, markten en lekker eten. In het artikel hieronder lees je alles over het vieren van Koningsdag 2024 in Den Helder, Huisduinen en Julianadorp.

Sint Pancras

Sint Pancras maakt zich op voor een spetterende Koningsdag 2024! Dit jaar belooft het weer een onvergetelijke dag te worden, met een mix van de Oranjemarkt en optredens van o.a. boer Harm en John de Bever. Wat kun je verwachten? Dit is de planning van Koningsdag Sint Pancras 2024.

Spanbroek-Opmeer

Van 10.00 tot 13.30 uur zal Voetbalvereniging VVS’46 het epicentrum vormen van festiviteiten, met een overvloed aan spelletjes en vermaak voor zowel kinderen als volwassenen. Terwijl de spelletjes zich afspelen op het terrein van VVS’46, worden de fietsroute en de speurtocht ook gestart. Lees alles over Koningsdag Spanbroek-Opmeer in het artikel hieronder.

Edam

Blik gooien, zaklopen, de eierrace: tijdens Koningsdag Edam 2024 kun je klassieke oud Hollandse spelletjes spelen! Ook zijn er op de Kaasmarkt genoeg activiteiten en live optredens gedurende de dag. Benieuwd naar de hele planning van Koningsdag Edam 2024? Check het artikel hieronder!

Oudkarspel

Iedereen is welkom bij de feestelijke Koningsdag in Oudkarspel! Het bestuur heeft wederom vastgehouden aan de oude traditie en heeft weer leuke spelletjes verzonnen voor de kinderen. Voor de ouders, opa’s en oma’s staat de koffie klaar. Voor de ouderen/gezinnen is de bekende autopuzzelrit uitgezet. Vertrekpunt is vanuit het Behouden Huis. Het volledige programma van Koningsdag Oudkarspel 2024 vind je in het artikel hieronder.

Noord-Scharwoude en Zuid-Scharwoude

Wat kun je verwachten van Koningsdag Noord-Scharwoude 2024 en van Koningsdag Zuid-Scharwoude 2024? Er si een uitgebreid programma samengesteld We vertellen het je in dit artikel hieronder.

Wervershoof

Koningsdag 2024 belooft ook dit jaar weer een groot feest te worden op het Raadhuisplein in Wervershoof! Zaterdag 27 april is iedereen van harte welkom om samen een fantastische dag te beleven. Het Oranje Comité Maxima’al heeft weer alles uit de kast gehaald om jong en oud een leuk evenement te bezorgen. Lees alles over Koningsdag Wervershoof 2024 in het artikel hieronder.

Wognum

Koningsdag Wognum wordt opnieuw gevierd op het terrein van S.V. Spartanen en belooft een gezellig feest te worden voor jong en oud! Lees  het hele programma van Koningsdag Wognum 2024 hieronder.

Ursem

Koningsdag belooft ook in Ursem weer een waar feestje te worden! Met veel enthousiasme is er gewerkt aan een leuk, actief en gezellig programma waarbij alle inwoners uit Ursem en omgeving mee kunnen doen. In het artikel hieronder lees je alles over Koningsdag Ursem 2024.

Continue Reading