Connect with us

Shopping

Meer dan 230 instore-optredens tijdens Record Store Day – Entertainment Business

Published

on

Op 20 april barst wereldwijd het jaarlijkse Record Store Day los. Ook in Nederland wordt deze feestdag voor retail weer groots gevierd. Het assortiment van RSD-releases is inmiddels bekend en vandaag maakt de organisatie ruim 230 instore-optredens bekend.

In totaal zijn er tijdens Record Store Day bij ruim 60 deelnemende winkels meer dan 230 gratis optredens te bekijken. De line-up is gevarieerd en bevat bekende namen en beginnende artiesten en alles wat daar tussen zit. Esther Vollebregt van Record Store Day Nederland is trots op het diverse aanbod. “Het is een heel mooie dwarsdoorsnee van wat er in Nederland onder andere in de platenbakken te vinden is en op het podium te zien is. Van WIES, waarvan we tijdens RSD een live plaat uitbrengen onder ons eigen label, tot de gigantisch populaire volkszanger Marco Schuitenmaker. Zijn single Engelbewaarder verschijnt tijdens Record Store Day in een gelimiteerde oplage.”

Schuitmaker geeft op 20 april een instore optreden bij Vinylparadijs in Geesteren. Eigenaar Bart Hasselbekke is blij met deze bijzondere gast. “Dit gaat wel heel speciaal worden. Marco is zeer populair en dat zorgt er samen met een uitstekende RSD releaselijst voor dat de verwachtingen voor 20 april hier heel erg hoog zijn. Het is natuurlijk superspeciaal dat hij maar één instore doet en dat in Geesteren. Ik heb geen idee hoeveel mensen ik kan verwachten, maar we zijn op honderden voorbereid. Hopelijk doet Marco na zijn optreden hier ook nog een kleine signeersessie.”

Foto: Emma Pot

Binnen de ruim 60 winkels waar tijdens Record Store Day instores te zien zijn, zijn er drie grootverbruikers. In Velvet Music Amersfoort, Artistic Recordstore in Grou en Sounds Venlo zijn er respectievelijk tien, negen en acht optredens te zien. Andere winkels bouwen op een andere manier hun eigen feestje. Zo kun je bij Velvet Music Breda al vroeg terecht voor een RSD-ontijt, betrekt Uptown Records in Hoorn meerdere ondernemers uit de buurt om de dag groots te vieren en kunnen bezoekers bij North End in Haarlem mee doen aan de Taylor Swift-Bingo.

In tegenstelling tot vorige RSD-editie is de ambassadeur dit jaar geen onderdeel van de instore line-up. Eind januari werd bekend dat Within Temptation het gezicht wordt van RSD 24. Vollebregt: “De band is op dat moment voor hun wereldtournee in Zuid-Amerika, maar gaat op een nader te bepalen datum alsnog enkele platenzaken langs om Record Store Day nog eens dunnetjes over te doen. Wel krijgen de eerste 6.000 klanten de exclusieve EP, die speciaal is opgenomen voor Record Store Day, gratis mee.”

Dit jaar wordt er een officiële afterparty georganiseerd om Record Store Day op muzikale wijze af te sluiten. Deze begint op zaterdag 20 april om 19:30 uur bij Patronaat Haarlem, kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster. Op het programma staan optredens van POM, FIEP en M. Lucky. Tijdens het afsluitfeest zijn hun RSD-releases, merchandise en andere platen verkrijgbaar bij een speciale Sounds pop-up-record-store.

Continue Reading