Connect with us

Jobs

Reactie Monsterboard op artikel Google for Jobs

Published

on

Monsterboard heeft veel vragen gekregen naar aanleiding van het nieuws dat 23 Europese vacaturesites Eurocommissaris Vestager hebben gevraagd Google for Jobs offline te halen. Monsterboard Nederland regeert op het nieuws.

Monsterboard maakt geen deel uit van de 23 partijen die een klacht hebben ingediend over Google Jobs. Monsterboard is namelijk partner van Google.

Monsterboard acht de stap om een launching partner te zijn voor de nieuwe job search van Google niet meer dan logisch. Het is ons doel om geschikte technologische innovaties beschikbaar te maken voor zowel werkzoekenden als werkgevers. Sollicitanten maken vooral aan het begin van de zoekopdracht, in de oriëntatiefase, gebruik van zoekmachines. 

De testfase van de samenwerking met Google van de afgelopen maanden in onder meer Duitsland en de UK en de samenwerking met Google in andere markten hebben ons laten zien dat we onze klanten de juiste technische structuur bieden voor de nieuwe functie voor het zoeken naar werk in Google search. Wij adviseren recruiters en HR-managers met advies over het optimaliseren van hun advertenties voor Google Job Search zodat de zichtbaarheid, de traffic en de kans op sollicitaties op hun vacatures op Monsterboard wordt vergroot.

Daarbij is het wel zo dat Monsterboard altijd kritisch zal zijn op zijn partners. Het recruitment platform is van mening dat er een eerlijk concurrentieveld moet bestaan op de Nederlandse markt. Als dat in het geding komt door de activiteiten van een van onze partners, zullen wij de samenwerking uiteraard opnieuw beschouwen.

Continue Reading