Connect with us

Horoscope

Twee boten bij Muller gedoopt: toekomst rederij in Dordrecht nog onzeker

Published

on

De ‘En Avant 25’ is gebouwd in Vietnam bij scheepswerf Damen en voer in 55 dagen naar Dordrecht. De sleepboot is ingehuurd om te helpen bij het aanleggen van een tunnel tussen Denemarken en Duitsland en zal in maart voor drie jaar naar Denemarken gaan.

Tijdens dit project zal de trekkracht van de boot met 85 ton goed van pas komen. Daarnaast heeft de krachtpatser een speciaal schroefsysteem die 360 graden rond kan draaien. “Hij is gewoon fantastisch in de haven en bij elk ander karwei waar je echt moet manoeuvreren”, aldus Muller.

Muller werd in 1918 opgericht en is een echt Dordts bedrijf. Toch is het niet zeker of de rederij in de toekomst in onze stad gevestigd blijft. “Wij willen heel graag in Dordt blijven. Wij zijn trots om Dordts te zijn, maar we groeien natuurlijk nu wel in werknemers en schepen.”

Volgens de directeur is de toekomstige locatie van de rederij voor een groot deel afhankelijk van de gemeente. “Zij gaat eigenlijk bepalen of wij kunnen hervestigen in Dordrecht. Als dat niet kan, dan zullen we iets anders moeten verzinnen.” Muller geeft aan dat Rotterdam in dat geval de meest logische keuze is, maar benadrukt er alles aan te willen doen om in Dordrecht te blijven.

Bekijk hieronder onze reportage:

Continue Reading