Connect with us

Fitness

Viaplay is uit de rode cijfers en werkt aan nieuws- en sportzender

Published

on

NOS Nieuws

Het financieel geplaagde Viaplay werkt aan de lancering van een nieuw kanaal waarin het sport met nieuws wil combineren. Dat meldt het Zweedse streamingplatform bij de presentatie van de cijfers over de eerste drie maanden van dit jaar.

Details wil Viaplay nog niet geven over de plannen, ook niet over de landen waar de nieuws- en sportzender gelanceerd gaat worden. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat de zender in “de meeste markten” waar Viaplay uitzendt beschikbaar zal zijn. Momenteel is de streamingdienst actief in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Groot-Brittannië en Nederland.

Het afgelopen jaar trok Viaplay vanwege zware verliezen de stekker uit de activiteiten elders in de wereld. In Nederland ging de streamingdienst een samenwerking aan met Talpa. SBS9 heet sinds deze maand Viaplay TV en plus darts en Engels en Duits voetbal.

Financiële zorgen

Viaplay stelt dat in de landen waar de dienst de sport- en nieuwszender zal lanceren, dit een aparte zender zal worden. Vorige week bleek dat Viaplay de komende jaren de Formule 1 in Nederland blijft uitzenden. Op de SBS-zenders van Talpa zendt Hart van Nederland in de ochtend- en avonduren nieuws uit.

Talpa laat desgevraagd weten dat het met Viaplay de intentie heeft om “de samenwerking op alle vlakken te verbreden en te verdiepen”. Hierbij wordt volgens een woordvoerder “uiteraard” ook gekeken naar uitbreiding van het aanbod bij Viaplay TV.

Uit de nieuwe kwartaalcijfers blijkt dat Viaplay door de zware reorganisatie van vorig jaar uit de rode cijfers is. Dat geldt niet voor de financiële zorgen. Zo kampt het bedrijf nog met schulden en stijgende kosten.

Door de verhogingen van de abonnementsprijzen lopen ook veel kijkers weg. Viaplay kijken in Nederland wordt komende maand twee euro duurder (17,99 euro per maand). Topman Jorgen Madsen Lindemann denkt het om een tijdelijke terugval gaat.

Continue Reading