Connect with us

Tech

Nutanix en Dell Technologies werken samen rond multicloud

Published

on

Nutanix en Dell gaan samenwerken aan twee nieuwe gezamenlijke oplossingen. Klanten zullen private en hybride multicloud-implementaties kunnen stroomlijnen door de combinatie van het toonaangevende server- en opslagaanbod van Dell en de eenvoud van Nutanix-software, aldus de twee partners.

Als onderdeel van deze samenwerking zal Dell een geïntegreerd kant-en-klaar hypergeconvergeerd apparaat aanbieden dat Nutanix Cloud Platform en Dell-servers combineert. De oplossing zal beschikbaar zijn met een breed portfolio aan PowerEdge-servermodellen en -configuraties om te voldoen aan de vereisten van een breed scala aan toepassingen.

Bovendien zijn flexibiliteit en ecosysteemkeuze nu belangrijker dan ooit. Om dit te ondersteunen zal Nutanix Cloud Platform voor Dell PowerFlex (foto) de voordelen van het Nutanix Cloud Platform, mogelijk gemaakt door AHV-hypervisor, voor rekenkracht combineren met Dell PowerFlex voor opslag. Enterprise-klanten die hun rekenkracht en opslag onafhankelijk willen schalen, kunnen de lineair schaalbare opslag van Dell naadloos uitbreiden naar Nutanix-software.

Uitgebreide samenwerking

Naast het leveren van twee nieuwe gezamenlijke oplossingen, zullen de bedrijven samenwerken op het gebied van engineering, go-to-market, ondersteuning en diensten. Hierdoor kunnen Dell-klanten profiteren van uitgebreide toegang tot de eenvoud van het Nutanix Cloud Platform. Door de distributie van Nutanix-software uit te breiden, zullen de oplossingen door Dell-verkoopteams en -partners wereldwijd worden verkocht.

“Bedrijven beheren een groeiend aantal applicaties op locatie, in de publieke cloud en aan de edge en zijn op zoek naar een uniform platform om hun legacy- en container-applicaties uit te voeren”, zegt Tarkan Maner, Chief Commercial Officer bij Nutanix. “Deze uitgebreide samenwerking zal de gezamenlijke klanten van Dell en Nutanix in staat stellen te profiteren van grotere flexibiliteit, vereenvoudigde operaties en versterkte veerkracht.”

Nutanix Cloud Platform

“Dell Technologies streeft ernaar organisaties de keuze en flexibiliteit te bieden die ze nodig hebben om op hun eigen voorwaarden een multicloud-aanpak te hanteren bij de leverancier van hun favoriete cloudoplossingen”, aldus Arthur Lewis, president van Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies. “Onze samenwerking met Nutanix zal onze klanten in staat stellen te profiteren van de prestaties en veerkracht van de Dell-oplossingen, samen met de flexibiliteit en het gebruiksgemak van het Nutanix Cloud Platform.”

De gezamenlijke oplossingen van Dell en Nutanix zijn momenteel in ontwikkeling en zullen later dit jaar in early access beschikbaar zijn voor klanten.

Continue Reading