Connect with us

Shopping

Paprika en Cassis start door in kleinere vorm – RetailTrends

Published

on

Modemerken Paprika en Cassis sluiten 9 winkels in België. Het van oorsprong Belgische bedrijf start door onder 1 merk, meldt De Tijd. In totaal worden 66 banen geschrapt. 

Begin dit jaar vroegen de 2 modemerken bescherming tegen zijn schuldeisers aan. Het reddingsplan, dat onlangs is goedgekeurd door de rechtbank, houdt in dat het bedrijf doorstart onder een nieuwe vennootschap. Dit nieuwe bedrijf, waarvan de naam verandert in Cassis Paprika, omvat het grootste deel van de winkels. Wel wordt er faillissement aangevraagd voor het ‘oude’ bedrijf, waar 9 winkels onder vallen. Deze sluiten hun deuren. 

Cassis Paprika heeft 136 winkels in Europa, waarvan 25 in Nederland. Hoeveel locaties precies hun deuren sluiten, is nog niet bekend. Ceo Geoffrey Baudts heeft het over ‘hoogstens een handvol’ filialen. Openingen die op de planning stond, worden vooralsnog geschrapt. “Het is onze prioriteit om een succesvolle doorstart te maken en zo veel mogelijk jobs te redden”, aldus Baudts.

Paprika heeft het al langer zwaar; ook in Nederland. Zo meldde het bedrijf in zijn jaarverslag over 2022 nog dat er ‘gerede twijfel zou kunnen bestaan over de continuïteit’ van zijn Nederlandse tak. In dat jaar belandde Paprika Nederland BV in het rood.

Continue Reading